link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
podium
Volgende Projecten
project
omhoog scrollen
spacer
omlaag scrollen
Time-Water

Naast het fotowerk dat ik in opdracht maak, werk ik autonoom aan een aantal eigen projecten, waaronder één over de invloed van de mens op het woestijnlandschap en één over water. Achterliggende gedachte bij dit laatste project is niet zozeer het documenteren van het verschijnsel 'water', maar een fotografisch onderzoek te plegen naar materie in een constante staat van verandering. Kort gezegd gaat het over levenscycli, en is het water een metafoor voor alles wat groeit, bloeit, aftakelt, doodgaat en dat alles constant opnieuw, min of meer herhaald.

Voor mij als beeldend kunstenaar zijn daarom alle vormen waarin water voorkomt belangrijk, stoom en ijs inbegrepen. Beweging is essentieel voor mijn foto's, zelfs wanneer er een schijnbare stilstand optreedt, zoals in het geval van ijs. Vaak presenteer ik mijn foto's in paren, daarmee -zoals in een film- constante beweging benadrukkend; soms als enkel beeld, de beweging bewust weglatend, zoals in mijn serie 'Dirt', waar de stilstand zichtbaar heeft geleid tot vervuiling.

De laatste jaren staan mijn reizen in het teken van water. Ik ga dan ook bewust naar plaatsen toe om bepaalde aspecten van het water te kunnen fotograferen, zoals bijvoorbeeld de Pyreneeën om snel stromend schoon water te vinden. Ik maak mijn foto's tijdens lange wandelingen. Op die manier kom ik als het ware mediterend in de juiste stemming om te kunnen zien wat er in het water gebeurt.

Als mijn foto's abstract overkomen, is dat meestal omdat er geen referentiekader te zien is, zoals bijvoorbeeld een oever of een horizon. Abstractie als zodanig is niet de intentie van mijn fotografie.

Eric de Vries

Time-Water
spacer
Presentatie van een andere kant van het werk van Eric de Vries, de fotograaf die onze beeldtaal spreekt.