link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
link naar project
omhoog scrollen
spacer
omlaag scrollen
Aanpak fijnslijpen

Voor het opwaarderen van het Stadshart hebben we bewust gekozen voor een open planproces. Met andere woorden: we hebben bewoners, ondernemers, winkeliers en andere betrokkenen gevraagd hun kennis van het gebied, hun wensen en belangen in te brengen. Zon proces gaat over een parcours met hobbels, maar het resultaat wordt nu wel gedragen door de bevolking. Van onze inspanningen voor Hoge Zijde hebben we veel geleerd. Er zijn kritische vragen gesteld, maar het vertrouwen in de aanpak van Lage Zijde is er. Nu kunnen we samen met onze partners in het gebied aan de slag om ook dit bijzondere stukje Alphen aan den Rijn een nieuwe toekomst te geven.

De start van de bouw laat wat langer op zich wachten dan we aanvankelijk dachten. Geld is een schaars goed vandaag de dag en we moeten rekening houden met minder voortvarende investeringen door projectontwikkelaars en beleggers.

Het nieuwe jasje van deze nieuwsbrief laat zien, dat wij veel waarde hechten aan samen optrekken met onze partners. Vanaf nu communiceren we dan ook in de gezamenlijke projectstijl van Lage Zijde en niet meer onder de vlag van de gemeente.

Een paar maanden geleden heeft de gemeente haar aandelen in energiemaatschappij Nuon verkocht. Deze transactie leverde zo'n 130 miljoen euro op. Een kwart daarvan investeren we in twee bouwprojecten in Lage Zijde, te weten het Waterfront en het Cultuurgebouw. Dit zijn voorzieningen waarvan we met zn allen langdurig plezier hebben. We hebben ze nodig om van ons Stadshart een warm kloppend hart te maken voor alle Alphenaren.

Hans Groen in t Wout
Wethouder

podium
Volgende Projecten
project
Nieuwsbrief Lage Zijde
iov: Gemeente Alphen aan den Rijn
LageZijde_1.pdf
spacer
Anneke van den Berg
De bewoners van de Lage Zijde, een deel van het centrum, met een nieuwsbrief op de hoogte houden van de ontwikkelingen. Anneke vulde een aflevering met interviews, achtergrondartikelen en nieuwtjes.